Karddal a világ körül!

A kertvárosi vívók versenyzői időnként elhagyják szeretett otthonukat a Vívópalotát. Nagy küzdelmeken vesznek részt, hogy aztán érmekkel hazatérve folytathassák szeretett sportáguk gyakorlását otthonukban.

A felnőtt kardválogatott Decsi Tamással és Szilágyi Áronnal a soraiban edzőik vezetésével a szöuli GP-re készülnek ahol egyéni versenyt rendeznek másfélszeres világranglista pontokért (2018 03. 31-04. 01).

A versenyt pekingi edzőtábor előzi meg melyre az indulási időpont március 19.

Legjobb utánpótláskorú versenyzőink Kern Bianka és Baaken Mátyás, edzőjükkel Kocsis Zsolttal gyakorolnak hétfő délelőtt, hogy azután a tatai edzőtáborba induljanak. Április elején számukra az úticél a Montaguek és Capulettek városában rendezendő  kadet és junior Világbajnokság.

A legifjabbak pedig már haza is értek a vadregényes Orosházáról. Tizennégyen álltak rajthoz a Reménység körverseny újabb állomásán klubunkból.

Gyermek kardvívóink ismét remekeltek. Fülöp Zsombor és Tfirst Balázs újra az elődöntőben találkozott egymással. A fináléba ezúttal Balázsnak sikerült bejutnia s lett végül ezüstérmes. Fülöp Zsombor a dobogó harmadik fokára állhatott. Harmadik kertvárosiként  Labancz Api jutott döntőbe s vehette át büszkén első érmét. Kovács P. Sára, Boros Luca, Fekszi Botond hajszálra voltak a legjobb nyolctól, ha így folytatják hamarosan sikerülhet.

Jelen és jövőbeni KVSE-s sikerekben bízva, jó felkészülést és versenyzést!!!

 

Decsi István

vezetőedző