Hétvégi hírek

Ismét a legjobb négy közt a magyar felnőtt kardcsapat a varsói világkupán.

Kern Bianka a nyolcas döntőben a mödlingi U23-as körversenyen.

Esztergomban újoncaink mellett a 2005-ös évjárat legjobb kertvárosi kardforgatói első érmeikkel a nyakukban térhettek haza.

Jól szerepeltek a Decsi András vezette magyar kardvívók a varsói világkupán.

Egyéniben Szilágyi Áron ezüst, Gémesi Csanád bronzérmet vehetett át. Decsi Tamás ezúttal a magyarok harmadik legjobbjaként a 16 közé jutásért 13-11-es vezetésről vesztett az agresszív grúz vívótól, Sandro Bazadzétól némi zsűri közreműködéssel, a lengyel Novinovszki nem a korrektségről híres.

Csapatunk hajszálra volt az éremtől, a románoktól egy, a koreaiaktól kettő találattal maradtunk alul, így most a negyedik hely jutott, ám a nyári világversenyekig tovább erősödhet a négy legjobb magyar kardvívó.

Decsi Tamás ezúttal a fehéroroszok ellen nyerte meg mérkőzéseit, s így a padovai verseny után, ahol a francia, olasz és iráni csapatok ellen lépett pástra sorozatban mindenki ellen pozitív mérleggel zárt.

2017. Vívó Európa Bajnokság Tbiliszi június 12-17

2017. Vívó Világbajnokság Lipcse július 19-26

 

Mödlingben U23-as női kardversenyen végzett Kern Bianka a 6. helyen. A későbbi győztes orosz versenyző győzte le. Bianka némileg peches idényt zárt a juniorok között, s végzett a ranglista ötödik helyén, mely csak tartalék pozíció.

Felnőtt OB ezüstje remek eredmény volt, s jelenleg a felnőtt rangsor hatodik helyezettjeként lesz lehetősége bőven javítani, akár már U23-as Európa Bajnokságon!

 

Esztergomban újoncaink biztatóan szerepeltek, hárman is bekerültek a legjobb nyolc közé. Csapatunknak hamarosan a címvédés lesz a feladata a május végi Országos Bajnokságon.

Újonc kard Esztergom 2017.02.26

  1. Szabó Marci KVSE
  2. Turny Bátor KVSE
  3. Miszti György KVSE

kvse

 

Először rendeztek kardban versenyt a 12 évesek számára, a helyszín Esztergom volt. Érdeklődve, s örömmel figyelem fiataljaink első lépéseit a versenypáston, ahogy annak idején, majd negyedszázada edzőjük, Decsi Tamás pályakezdetét.

Tamás, aki 17 éve tagja a felnőtt válogatottnak (először 2000-ben Madeirán, Európa Bajnokságon szerepelt), remélhetően még sikeres éve elé nézhet. Persze sokat kell még gyakorolnia, de ettől nem riad vissza.

Ifjaink előtt ott van tehát a példa, hosszú ideig űzhető, remek sportágat választottak, melyet dicső elődeink a sportvívás kezdete óta legmagasabbra emeltek, a magyar kardot!

Fülöp Zsombor volt a KVSE legjobbja, aki mindössze egy találattal maradt alul az aranyért folytatott harcban.

A legjobb nyolc közé jutott Kis Virág és Halász Laura is.

Döntőbe jutásért vívhatott Kovács P. Sára, Boros Luca, Kis Hanna és Tfirst Balázs.

Kitartást kívánok nektek az előttetek álló évek vívás tanulásához!!!

Citius, Altius, Fortius !!!

Bambi kard fiú Esztergom 2017.02.25

  1. Fülöp Zsombor KVSE

Bambi kard lány Esztergom 2017.02.25

  1. Kis Virág KVSE
  2. Halász Laura KVSE

 

Hajrá Magyar kardvívás! Hajrá KVSE!

Decsi István vezető edző