Itthon és külföldön

A hétvégén Budapest adott otthont az utolsó olimpiai kvalifikációs VK kardversenynek, ahol a kertvárosiak is pástra léptek.
Péch Kornél és Fülöp Zsombor szép mérkőzéseket nyertek a népes mezőnyben. Így tovább! Kornélnak hamarosan a junior világbajnokság következik.
Egykori junior bronzérmes csapatunk tagja, a thai Srinualnad Voragun ismét szépen szerepelve a 32-ig jutott, ahol a későbbi ezüstérmes olasz vívó tudta legyőzni.
Dr. Decsi Tamás 5/1-es csoport után sem volt túl szerencsés ellenfélválasztásban, ugyanis ezúttal is egy győztes mérkőzés után szoros asszóban búcsúzott német ellenfélével szemben, akinek viszont a másnapi csapatmérkőzésen alaposan visszavágott.

Tamás, Szilágyi Áron – remélhetőleg nem túl súlyos – sérülése okán lépett pástra és teljesített kiválóan, akárcsak a tavalyi bronz, illetve a ’22-es aranyérem megszerzésekor a főpáston.
S így volt ez az elmúlt évtizedekben is sok vívásszerető örömére, s ha valaki azt gondolná, a negyedik hely kapcsán „tamáskodhatunk” az érem ezúttali elmaradása okán, ne feledjük Szatmári egyéni győzelmét, Gémesi Csanád küzdeni tudását, valamint Decsi Tamás szokásos helytállását, szerepkörében! Áronnak mielőbbi gyógyulást és olimpiai formát kívánunk,

  • amikor eljön az ideje! –

Decsi András vezetőedző hangsúlyozta: ismét a négy között végzett világbajnok kardcsapatunk egyedüliként a mezőnyben, az elmúlt hét verseny során.
S ha már hét, és az elmúlt hét évben csapatunk ÖSSZE-kovácsolódott s önbizalommal, változatlan célokkal készül Párizsra!

Hajrá Magyarok, hajrá kardvívás!