Wroclaw korosztályos nemzetközi kard verseny 2023. március 20.

Két busszal indultak a kertvárosi kardvívók, Decsi Tamás, Kocsis Zsolt és Hegedüs Márton edzők vezetésével, a lengyelországi versenyhelyszín felé, vasárnap reggel.
Hétfőn azután valamennyien (18 fő) pástra léptek a három korosztály legjelentősebb nemzetközi viadalán, európai, ázsiai és amerikai társaikkal a népes mezőnyben, tizenegy, tezenhárom és tizenötéves korosztályokban.

Sportolóink élményekkel teli versenyt zártak, szép győzelmeket aratva.

Résztvevő versenyzőink névsora:

Fiúk:
Decsi Hunor, Garcia Javier, Aradszki Olivér, Bánházi Bulcsú, Pszota Ákos, Miklusicsák Máté, Szepesi Vince, Kazsimér László

Lányok:
Szepesi Emília, Decsi Linda, Rácz Brigitta, Bácskay Kicső, Csik Petra, László Dalma, Kovács Léna, Dudás Réka, Kardos Amira, Varró Dorottya

Az elmúlt években is születtek döntős és érmes helyezések.
Aranyérmeseink Baaken Mátyás 2015-16 és Rácz Brigitta 2022.
Brigi ezúttal is hajszálra volt a mégjobb eredménytől, egy találattal veszített Görög ellenfele ellen a négy közé jutásért és végzett így az ötödik helyen.
Szepesi Emília jó versenyzéssel került döntőbe s szerzett ezüstérmet.
A győzelem sem maradt el a végére, az utolsó döntőben a tizenegy évesek között Decsi Hunor tavalyi ezüstérme után ezúttal bajnokként örülhetett.

A remekül megrendezett verseny után megígértük lengyel barátainknak jövőre veletek ugyanitt.
Ezúttal is sikeresen szerepeltek a KVSE sportolói.

A következő hétvége Budapesten a felnőtteké, ahol szintén szoríthatunk a világkupa versenyen kertvárosiért, akárcsak a szintén közeledő junior világbajnokságon.

Hajrá Kertváros!