Pástról pástra 2022. november 12-13.

Minden korosztályban pástra lépett kertvárosi versenyző a hétvégén, s jó néhányan forgatták remekül kardjaikat. Dr. Decsi Tamás az idény eleji algériai vk-n egyéniben simán jutott a főtáblára, ahol régi ellenfelével, az olimpiai ezüstérmes olasz Samelével találkozott, s még a félidőben vezetett, de végül a döntőig menetelő tifosi fordítani tudott. Csapatversenyen, az egyenes ágon, két-két mérkőzést vívott sikeresen, Kína és Irán ellen, ám ez utóbbi mérkőzésen Szatmári nem tudta pótolni a még nem versenyző Szilágyit, és így 45:44-es vereség lett a vége. Lesz ez még így se! A cél továbbra is a párizsi Olimpia sikeres megvívása! Hajrá Magyar Kard!

Szabó Márton Junior válogatót nyert, Hegedüs Márton és Baaken Mátyás példáját követve háromszor is egy találattal bizonyult jobbnak ellenfeleinél, kiváló teljesítményt nyújtva.

Reménység korosztályban Bánházi Bulcsú és Győrösi Márk került a legjobb 8 közé, ahol végül Bulcsú érthetetlen zsűri ítéletektől sújtva végzett a 3. helyen. Nem öröm, de szomorúnak nem kell lennie, hiszen folyamatosan az edzéseken és a versenyeken egyaránt jól teljesít!

A lányoknál a házidöntőn ezúttal Rácz Brigitta nyert, Bácskay Kincső előtt! Örömteli László Dalma visszatérése a legjobbak közé.
S még többen állnak ugrásra készen az elkövetkező viadalokra.

Eredmények:

Algéria felnőtt VK 6. Hungary (Dr. Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Rabb Krisztián, Szatmári András)

Junior MK II.   1. Szabó Márton

Újonc GKK II. fiú 3. Bánházi Bulcsú 6. Győrösi Márk

Újonc GKK II. lány 1. Rácz Brigitta 2. Bácskay Kincső 5. László Dalma