„Méltó régi nagy híréhez” Kard aranyak a hétvégén KVSE szemüveggel! GKK Kard Világkupa verseny Budapest Syma Csarnok

A covid után?! Első nagy nemzetközi versenyt idehaza rendezte méltóan a Magyar Vívószövetség!
Decsi András tanítványa a nagy BAJNOK Szilágyi Áron kardvívást népszerűsítő remek vívással szerzett a szurkolók előtt aranyérmet.
A második legjobban szereplő magyar a jó formában lévő Decsi Tamás az olimpiai ezüstérmes olasz Samele ellen búcsúzott a 16 közé jutásért.
Rajthoz állhattak a ranglista helyezésük alapján a kertvárosi fiatalok is. A 200 fő feletti nemzetközi elitben szép győzelmeket szereztek a csoportkörben.
Baaken Matyi 2 győzelemmel épphogy lemaradt a direkt tábláról! Ugyanez Péch Kornélnak sikerült, őt aztán egy román válogatott búcsúztatta. Szabó Marci itt is közel állt a győzelemhez, őt a mexikói Zea győzte le 15-13ra.

A felnőtt kardcsapatnak csak hozniuk kell a formájukat és betartani kapitányuk Decsi András tanácsait, megoldásait.
Áron persze a csapat VK vasárnapján is húzóembernek bizonyult. Dr. Decsi Tamás ismételten bizonyította nem véletlenül tagja 22 éve a kardcsapatnak. Szatmári Andris és Iliász Nikolász is végig remekelt. Így aztán nem sok örömet szereztünk spanyol, iráni, román, és francia ellenfeleinknek. Pedig Igazán közelről nézhették a magyar fiúk kardvarázslatait! Így aztán nem volt szoros mérkőzésünk!

Az olimpián előttünk végzett csapatok közül Korea ötödik, Olaszország pedig hetedik lett.
Ha kardvívás akkor két arany! Láttuk ezt most itthon, sok-sok szurkoló előtt, ahogy ezt még nem láthattuk soha!
Azon leszünk, hogy a párizsi Olimpián hasonlót láthassunk majd!

Hajrá Magyar Kard! Hajrá Magyarország! Hajrá KVSE!