Kertvárosi sikerek, az év sportolója választáson2022. január 6.

Az elmúlt viszontagságos időszak után (pandémia) végül jelentős sportsikereket hozott az elmúlt esztendő a tokiói olimpiával a fókuszban.
Legjobb sportolóink a Nemzeti Színházban találkoztak, ahol a sportújságírók szavazatai alapján megválasztották a bajnokok közül a legjobbakat.

A férfi sportolók legkiválóbbja a Kertvárosi Vívópalotához is sok szállal kötődő, immár háromszoros egyéni olimpiai bajnok Szilágyi Áron lett.
Mestere a kertvárosi tréner Decsi András az év edzője kategóriában került a legmagasabbra!

Ő egyben a világversenyek állandó dobogósának számító magyar kardválogatott vezetője.
2021-ben olimpiai bronzérmet szereztek, s csak hajszálon múlt, hogy az érem nem lett fényesebb.
A kard csapat arra törekszik a jövőben, hogy Párizsban csapatban is valóra váljanak az aranyálmok  Decsi András vezetésével.
Kardcsapatnak meghatározó tagjaként lett társaival az egyéni sportágak csapatversenyének sorrendjében második Dr. Decsi Tamás! Immár tizenhárom éve a Kertváros sportjának ékköve.
Ezen a gálán 2018-ban csapattársaival harmadik helyen végzett, de volt már éppen az 50. gálán első is. Abban a csapatban is természetesen Áronnal. Néha az állandóság esélyt ad a sikerhez, aminek persze sok összetevője van, én mégis kiemelném a XVI. kerületi önkormányzat vezetésének a kardvívás iránti elkötelezettségét!

HAJRÁ KERTVÁROS, HAJRÁ MAGYARKARD, HAJRÁ MAGYARORSZÁG