Indulnak a versenyek az újévben. 2020 BUÉK!

A legjobb kardvívók a montreáli GP-n találkoztak. Január 11-12-én a kertvárosi bajnokkal a soraikban. Dr Decsi Tamás győzelmei után Szilágyi Áron állította meg a tizenhat közé jutásért, aki végül a hatodik helyen végzett. Gémesi Csanád a tizenhat közé jutott, Szatmári András pedig még nem indult. Még három rangsoroló világkupa verseny és irány Tokió. Az utolsó kvalifikációs VK Budapesten lesz.
Hajrá magyar kardvívás!

Ugyanezen a hétvégén zajlottak az Országos Kadet Bajnokság küzdelmei a hazai pástokon. A kertvárosiak legjobbja Szabó Márton harmadik lett míg csapatunk végül negyedik. Fülöp Zsomborral, Tfirst Balázzsal és Péch Kornéllal kiegészülve. Mivel utóbbiak még két évig kadetek reméljük visszakerül a tavalyi bajnoki cím hamarosan.
Szabó Marcinak már csak a Junior OB van hátra és reméljük megőrzi pozícióját, ami kadet EB-VB indulást ér.

20200111_135512

A juniorok az elmúlt héten a rangos budapesti világkupán versenyeztek. Baaken Mátyás a 32 között végzett, miután győztesnek tűnő mérkőzésen maradt alul 1 találattal román ellenfelétől, így ágáról végül Noszeda Szabolcs került döntőbe.
A hátra lévő versenyek után neki is következhet a két junior világverseny, ahol az éremszerzés a cél, méltóan a magyar kardhagyományokhoz.