Pengecsaták kadett és felnőtt szinten!

Január második hétvégéjén, elsőként pénteken a kadettek válogatóztak.

Szabó Marci és Baaken Solt veretlenül zárta a csoportküzdelmeket, s a jó rangsort végül Szabó Marci vitte sikerre.

A legjobb nyolc közé jutott a kadettek közt, ami bizató a jövőre nézve, amikor már előkelő ranglista pozícióért küzdhet.

Kadett válogató 2019.01.11.

7.hely Szabó Márton KVSE

Szombaton a felnőttek válogatója a Magyar Kupa 4. fordulója is volt egyben.

Mivel U23-as európai körverseny is volt egyben jó néhány ország versenyzői egészítette ki a magyar mezőnyt. Közülük elsősorban az orosz utánpótlás versenyzői növelték a verseny rangját a nyolcvan főt meghaladó mezőnyben.

A Kertvárosiakat a ranglistavezető Decsi Tamás mellett négy további reménységünk képviselte, kadettjeink Szabó Marci, Baaken Solt, a junior Baaken Mátyás, aki a 16 közé jutásért csak két találattal maradt alul, kár hogy junior riválisait csak a felnőtt versenyen győzte le magabiztosan.

Lesz még idő a javitásra a jövőben.

Hegedűs Marci olasz vívott legyőzve jutott a 32 közé.

A kertvárosiak élversenyzője Decsi Tamás pedig remek vívással parádés találatokkal nyerte a versenyt, a döntőben válogatottbeli csapattársát Gémesi Csanádot legyőzve! Magabiztosan nyerte ezzel az összetett Magyar Kupát Gémesi és Szatmári előtt! (Szilágyi Áron csak az OB-n indult).

A hazai versenyek után legjobbjaink a varsói VK-n állnak majd rajthoz egyéniben és csapatban, megkezdve a 2019-es nemzetközi versenyeket, melyek végállomása júliusban újra Budapest, a vívóvilágbajnokság!

A képen Gedővári Imre és Csongrádi László olimpiai bajnokok, Decsi Tamás a verseny győztese, edzője Decsi István vívómester a régi bajnokok klubtársa és vívótársa!

Hajrá Magyarok, hajrá KVSE!