Magyar Kupa I. forduló, férfi, női kardválogató 2018. október 20. UTE

Az őszi korosztályos versenyek után a felnőttek is pástra léptek az évad első válogatóversenyén. A  vívás iránt érdeklődők, akik kilátogattak a versenyre ( köztük a szövetségi kapitánnyal) láthatták válogatottjainkat, akik ez évben Európa-bajnokságot nyertek, a Világbajnokságról pedig bronzéremmel tértek haza.

Csapatunk Decsi András vezetésével a versenyt követő  napon a németországi Tauberbischofsheimbe indult nemzetközi edzőtáborba, így Szilágyi Áron érthető módon nem állt rajthoz. A magyar kardcsapat húzóemberének kétség kívül nem kell már bizonyítania a hazai mezőnyben elsőbbségét. Gémesi és Iliász ismét bizonyította, hogy legfeljebb válogatottbeli társától kaphat ki.

Decsi Tamás a KVSE kiválósága bizonyította, hogy 20 évvel  első válogató döntője után folyamatosan meghatározója fegyvernemének, felvonultatva a kardvívás szépségét.

Decsi T. – Iliász N. 15:8 (8 között)

Decsi T. – Gémesi Cs. 17:7 (4 között)

Szatmári András ezúttal is bizonyította színészi képességeit, amivel a nemzetközi pástokon Olasz és Iráni előadásokat is túlszárnyal. Reméljük a hamarosan kezdődő olimpiai kvalifikáció előtt mindenki vállvetve küzd majd a kitűzött célért!

Fiataljaink öten is képviselték színeinket, s közülük Baaken Mátyás szerepelt a legjobban a 32 közé jutott. Sportszerűen küzdve maradt alul a válogatott Szatmárival szemben. Neki a juniorok között kell jó pozícióba kerülnie, melyre legközelebb az oroszországi Sochi-ban nyílik lehetősége.

Női szakágban Kern Bianka nyújtott jó teljesítményt s menetelt a döntőig, amivel tovább erősítette pozícióját a junior ranglistán, valamint megkezdte a felnőttek közt a felzárkózást. A nagy célért Orleans-ban lehetne újabb lépéseket tenni.

Két szépen csillogó ezüstérem, s mellé színvonalasan szimpatikus vívás a KVSE hétvégi mérlege.

Van példa ifjaink számára!

Hajrá KVSE!!!