Hétvégi start-finis kardvívásban

Kadet és junior kardvívóink már a 2019-es válogatókat kezdték el, addig a felnőttek Madridban utolsó VK versenyükön vívhattak a 2018-as EB és VB előtt.

Decsi Tamás, Gémesi Csanád és Szatmári András ezúttal is a főtáblára került, s közülük Csanád szerepelt a legjobban, nyolcad döntőbe jutott a kétszáz főnél is nagyobb mezőnyben, s így ismét a tavalyi világbajnoki ezüstérmes csapat veheti majd fel a versenyt az ellenfelekkel Szilágyi Áron vezetésével, aki szöuli GP győzelme után ezt a versenyt kihagyta.

Csanádot a nyolc közé jutásért a franciák klasszisa Anstett állított meg, akárcsak Decsi Tamást a tábla első mérkőzésén, ám júniusban az EB-n lesz alkalom a visszavágásra, hiszen tavaly Tbilisziben Tomi éppen a franciát győzte le a döntőért.

Csapatunk ezúttal is négy közé jutott, Iliász Nikolásszal kiegészülve. Végül negyedik helyen végeztek a fiúk, ennél idén csak jobb helyezésünk volt.

Júniusban tehát irány a újvidéki (Novi Sad-i)  Európa Bajnokság, amit júliusban a kínai Wuxi-ban rendezendő VB követ, ahol a kertvárosiak klasszisa tovább gyarapíthatja 6 VB és 3 EB érme, valamint sok-sok helyezése számát.

A válogatott közvetlen felkészülésének egy részét az idén is a Vívópalotában és a környező Erzsébet-ligeti sportpályákon végzi majd, akárcsak az igen sikeres előző évben.

A jövő évben pedig a Madridba való visszatérés már a Tokiói olimpiai kvalifikáció kezdetét jelenti majd….

Az utánpótlásban lezajlottak már a 2018-as világversenyek, Baaken Matyi és Kern Bianka EB érmekkel térhettek haza, ám hétvégén már 2019-ért csatáztak, s két hét múlva újabb előválogatók következnek.

Kadetjeinknek ezúttal az utolsó találatot nem sikerült beadniuk, pedig akár mindannyian nyolc közé kerülhettek volna. Végül fekete Kovács Máté lett hatodik helyezett.

A junioroknál Baaken Matyinak is csak a tizenhatig sikerült jutnia, ám rövisesen alkalma nyílik a javításra.

Kern Bianka szerepelt a legjobban, a junior lányoknál ezüstérmes lett.

Június 7-én csütörtökön 17,00 órától csoportjaink bemutatóval egybekötött évzárójára kerül sor.

Ezt követően pedig már a következő vívóidényre készülünk edzőtáborokkal, edzésekkel majd versenyekkel, a legjobbak pedig ahogy Kárpáti Rudolf megírta indulnak majd „karddal a világ körül”.