Varsóban várva!

varso_csapat_slide

Érmet vártunk ezúttal is a kardcsapattól a varsói világkupán, s nem kellett csalódnunk. Hétfőn hajnalban a repülő indulását vártam, na itt kellett csalódnom. Hét óra helyett majd délután háromkor. Legalább van idő a versenyre visszagondolni. Küzdelmes első nap után a KVSE versenyzője Decsi Tamás a főtáblán csapattársa Szatmári ellen kezdett, s a bíráskodás ezúttal is érthetetlen elemekkel volt teletűzdelve.

Sajnos a nemzetközi bíráskodás számos okból adódóan mélyponton van. Sportágunkban is immár a fizikai képességek dominanciája érvényesül, amely a leegyszerűsített technika mellett a küzdelmet helyezi az előtérbe! A magyar kardvívók az elmúlt két évtized siralmas magyar sportdiplomáciájának ellenére továbbra is a szakág meghatározói!

Így volt ez Varsóban is, bár fent említett okok miatt kapitány Decsi Andrásnak ugyancsak türtőztetnie kellett magát, ami olykor sikerült.

Dobogóra állni azonban ismét sikerült immár 10. alkalommal a Decsi András által vezérelt kardcsapatnak, amire persze nem volt példa sportágunk történetében, talán más sportágban sem!

Világbajnokságok, EB-k, Világkupák!

A végső állomás pedig Tokió s csak azután Las Vegas!

A sportszerűen vívó orosz kardcsapatot sikerült legyőzni a borzéremért.

A nyolc közé jutásért az angolok ellen melegítettünk, akik rosszat álmodhattak előző éjjel, korábban nem tapasztalt viselkedésükről árulkodván.

A kardvívás úriemberek magas szintű küzdelme szál fegyverrel, tartja a sportági meghatározás.

Nos az angolok korábban az egyik ismérvnek megfeleltek, mostanra már egyiknek sem, de hát ők is fejlődnek!

Az amerikaiak következtek a négy közé jutásért, ahol a kertvárosi Decsi Tamás az utolsó körben nyert 5:0-s győzelmével kitartott az előny az utolsó tust parádés akció végén vitte be Szilágyi Áron.

Az irániak vívópástra nem való magatartásuk az azeri zsűri zavarodottságával párosult, amit ezúttal csak Gémesi Csanád kötélidegei bírtak, s ez most nem volt elegendő.

Sem korábban sem a jövőben vélhetően ez nem ismétlődik!

A már említett oroszok elleni mérkőzésen Decsi Tamás 7-3-ra nyert utolsó mérkőzésén, s adott 4 döntő lökést a végső asszókhoz.

Végeredmény varsói kard VK 2018.02.25.

  1. Korea
  2. Irán
  3. Magyarország (Decsi Tamás, Szilágyi Áron, Gémesi Csanád, Iliász Nikolász)
  4. Oroszország

Hétvégén kadet és junior Európa Bajnokság kezdődik KVSE versenyzőkkel.

Baaken Matyiért március 2-án szoríthattunk, míg Kern Bianka a következő hétvégén bizonyíthat a juniorok között.

 

Hajrá KVSE, hajrá Magyarország.