Egy nap, amire ifjú kardforgatóink évtizedek múlva is emlékezni fognak!

Hetvenhat évvel ezelőtt köszönthettek jeles kardforgatókat Magyarországon, elsőként a sportcélokra épült Nemzeti Sportcsarnokban.

Néhány éve az akkori nagy bajnokról Gerevich Aladárról nevezték el az oly sok sporteseményt látott falakat.

A labdarúgást és a jeges sportokat kivéve nincs olyan sportágunk, melynek világklasszisait ne fűzne valamilyen emlék e patinás helyszínhez.

Kárpáti Rudolf, Horváth Zoltán, Marót Péter, Gedővári Imre, Dr.Torday Kálmán, Gerevich Pál parádéit figyelhették a korabeli szurkolók.

Jó magam negyedszázadon át küzdöttem a tusokért, s tanítványaim közül a Bajnoki fináléban harcolt Decsi Tamás, Decsi András és Kocsis Zsolt.

A 2017-ben fellépő Világbajnokok Szilágyi Áron (VASAS), Szatmári András (VASAS), Decsi Tamás (KVSE) között ott álltak a bemutatáskor a Kertvárosi fiatalok, a húsz éves Fekete Kovács Benedek és Hegedűs Marci, s a tizenhat esztendős Baaken Matyi.

WeChat Image_20171127135437

A VASAS együttese még most jobbnak bizonyult, de Baaken Matyi 2:1-re vezetett Szilágyi Áron ellen, Hegedűs Marci szép találatokat adott a klasszisoknak, Fekete Kovács Benedek késhegyre menő csatában vívott 5:4-t Szatmárival.

WeChat Image_20171127135427

Decsi Tamás a végén még legyőzte Szilágyit, s következhetett az eredményhirdetés a dobogó második fokán a KVSE csapatával.

WeChat Image_20171127135400

Magyar Kardbajnokság 2017.

Ezüstérem a kertvárosiaknak sportágunk legrangosabb hazai viadalán!

S akkor a kezdetektől……

Az egyéniben Decsi Tamás szoros mérkőzésen maradt alul Szilágyi Áron ellen,s lett 5.

Érdekesség, hogy hasonlóan végzett 1999-ben, mikor éppen Szilágyi Áron mestere volt, aki legyőzte, s a két dátum között tucatszor léphetett dobogóra, közte persze győztesként is.

A csapat bajnokihoz készülődvén a nyolc közé jutás nem tűnt nehéznek, s nem is lett az a Törökbálintiak ellen.

Fekete Kovács Benedek adta be az utolsó találatot a sportszerű küzdelemben.

Nem mi voltunk a Gödöllőiek elleni csatának a favoritjai, ám fiataljaink is adták a tusokat, Tamás pedig mindig a javunkra fordította az eredményt, az utolsó mérkőzésen éppen válogatott társa Gémesi Csanád ellen 11:3-ra.

45:43-as diadal után az MTK következett a döntőbe jutásért. Baaken Matyi és Hegedűs Marci remek vívása Decsi Tamás vezetésével sima győzelmet eredményezett.

KVSE – MTK 45:36

Az esti döntő után véget értek a küzdelmek, sokáig emlékezhetünk egyesületünk jó néhány a helyszínen szurkoló tagjával együtt erre az emlékezetes napra!

  1. november 26.

Szép volt fiúk!

A siker részesei egyesületünk valamennyi edzője és sportolója.

WeChat Image_20171127135432

Decsi István

mesteredző