Kertvárosi napfényben a hétvégén a magyar kard!

Felnőtt Világkupa Algír 3. Magyarország

ffi_kardbronz_algir

(Decsi Tamás, Szilágyi Áron, Gémesi  Csanád, Szatmári András)

Kadet körverseny Szófia 2017.11.05. 137 induló, 17 nemzet

  1. Baaken Mátyás KVSE

Kadet körverseny csapat Szófia 2017.11.06

  1. Magyarország

kad_kardcsap_szofia

(Baaken Mátyás, Kaiser Balázs, Noszeda Szabolcs, Raab Krisztián)

 

Bérelt helye van a magyar kardválogatottnak a nemzetközi versenyek dobogóján!Ezúttal a harmadik fokára állhattak fel a fiúk, miután a bronzmérkőzésen Áron beadta az utolsó találatot kiélezett küzdelemben Irán ellen, akik a négy közé jutásért az oroszokat győzték le. A világbajnok koreaiaknak ezúttal a hetedik hely jutott. A németek győztek (ilyen is régen volt már) az olaszok előtt, akik a mieink mellett szintén rendszerint érmesek.

Decsi Tamás és Szilágyi Áron 10 évvel ezelőtti Szentpétervári Világbajnoki győzelmük óta sok sikert értek meg együtt. Céljuk társaikkal együtt a Tokiói Olimpia 2020-ban kapitányuk Decsi András vezetésével, s bizton remélhetjük az addig vezető út fényes érmekkel lesz kikövezve.

S akkor következzenek a jövő reménységei! Nemzetközi kadet körversenyen csendült fel a Magyar Himnusz, oly hosszú idő után, ahol elsöprő magyar siker született. Közülük is a legjobb Baaken Mátyás KVSE. A KVSE ifjú bajnoka utolsó éves kadetként nem titkolt éremálmokkal gondolhat a jövő évi világversenyekre. Másnap azonban még egy ezüstérem került a zsákba, ami Szocsiban az Európa Bajnokságon tovább fényesedhet.

Kern Bianka elmúlt heti sikere után fényes érmek kerültek a KVSE asztalára, s a sikerek kovácsai, az edzők mellett a versenyzőtársakat a klubban is elismerés illeti!

A következő hétvégén a reménységek, a legfiatalabbak is elkezdik az évadot.Jártam a delphoi jósdában – az újabb sikerekig még néhány napot aludni kell!

 

Decsi István

vezető edző