KVSE a magyar kard élmezőnyében

Felnőtt kardvívóink számára is elkezdődött a 2017-18-as vívóidény.

Az első hazai válogató versenyen, mely Magyar Kupa néven került megrendezésre az egyéni küzdelmek mellett csapatverseny is megrendezésre került.

Válogatott kardvívóink valamennyien rajthoz álltak, s el is foglalták helyeiket a mezőny elején, némi meglepetésre Kossuth B. UTE közéjük keveredett, amire korábban még nem volt példa.

  1. Szatmári Vasas
  2. Kossuth UTE
  3. Szilágyi Vasas
  4. Gémesi GEAC
  5. Decsi T KVSE

Fiataljaink jónéhány győzelmet arattak a csoportmérkőzések során, majd a 32 közé jutásért Baaken Hegedűst győzte le, s a 16 közé kerülésre sem volt esélytelen.

Másnap a csoportküzdelmekkel folytatódott a küzdelem. Ezúttal már a KVSE is ott szerepelt a tizenegy nevezett csapat között.

Fiataljainknak eljött az idejük, hogy edzőjük Decsi Tamással harcoljanak együtt a nagy múltú klub az UTE ellen (Tamás és András is itt szerezte első korosztályos VB érmét) izgalmas csatában Baaken Matyi és Hegedűs Marci is remek győzelmeket aratott az utolsó győztes találatot pedig egy parádés elővágással a kapitány Decsi Tamás vitte be Kossuth kezére.

A Vasas kiválóságaival fiataljaink mérkőztek Fekete K Benedek szállt be Tamás helyére, s remek találatot adott Szilágyi Áronnak.

S bár a győztes kiléte nem volt kétséges a KVSE-nek nyilván élmény volt világklasszisokkal versenyezni, s végül kivágták a 21-et. A harmadik helyért ezúttal alulmaradtak  a kertvárosiak, de akár már a 2017-ben sikerülhet felállni a dobogóra!

A felnőtt csapat 4 közé jutása mutatja, hogy a legfiatalabbaktól kezdődően a KVSE a legjobb klubok közé tartozik kardvívásban.

Nincs itt mese KVSE!