Az utolsó edzés!

   December utolsó csütörtökén a reggeli erzsébetligeti hidegben fél kilenc felé mozgolódás támadt a Vívópalota környékén.
 A fák apróbb lakói a madarakkal egyetemben riadtan figyelték, vajon ellenük készül-e hajtóvadászat a szokatlanul dermesztő napon ?
A hajtók azonban az év utolsó tréningjére igyekeztek, hogy még egyszer megvillantsák pengéiket 2016 befejező csörtéiben .
Sorra érkeztek a KVSE ifjú reménységei,  a magyar válogatott tagjai, az edzők és a sport kedvelő vívnivágyók!
Benépesültek a pástok, régi vívóidők hangulatát idézve amatőröktől a profikig, kezdőtől a bajnokokig.

A kisterem egyes pástján Róder  Simon készülődött küzdelemre Fülöp Zsomborral.
Középen Mihalek Zoli által szerveződött párbajtőrözők vívtak hármas kört. A vívószülőket ezúttal Kovács Gábor doktor képviselte .
Néhány nappal korábban a KVSE Karácsony alkalmából pástra lépett Baaken Péter, Kern István, Pártényi Péter  bizonyítva, hogy gyermekeik nem véletlenül forgatják sikeresen fegyvereiket .
Az ünnepi gyertyát  az utánpótlás Eb és Vb aspiráns ifjaink, Kern Bianka és Baaken Matyi lobbantották fel, a mintegy száz fős kertvárosi ünneplő jelenlétében.
A fénylő fenyő alatt  felcsendülő Mennyből az angyalt a kertvárosi énekkar adta elő Decsi István mester vezényletével.
Térjünk vissza a kisterem hármas pástjára, ahol Kis Virág szigorú zsűriskedése mellett Halász Laura és Szabó Réka csatázott.
Nyulasi Emma éppen felkészült.
A nagyteremben is jutott pást a fiataloknak . Tóth Ádám és Kovács Sára mérkőzését Sipos Marcell vezette.
Miközben a küzdelmekben mestereiktől kaptak segítséget, arra is választ adtak hogy a görög hősöket a fő istenek, Zeusz és Héra figyelte.
A nagyterem fő pástján a kardvívás csillaga Szilágyi Áron adott parádés találatot világbajnok társának Decsi Tamásnak .
A mexikói bronzérmes Gémesi Csanád, az amerikai Valkai Ferivel állt vívóugrásra készen.
Csanád végül bíróként alkotott maradandót, három egymást követő ítéletével váltott ki érthető csodálkozást Decsi Tamásban .
Végetnemérően tartott a küzdelem, majd Decsi András vette pengére a fáradhatatlan bajnokot, Áront.
Az év utolsó edzésnapjának utolsó harcosai a Szabó Marci vezette gyermekkorú aranyérmesek voltak, Záborszky Ádám és a Misztik, akik ezen a különleges napon fotelból zsűriskedhettek.
 Az elnöki irodában pedig a kardvívás elitje koccintott az új évre, nem is akármilyen viola őszibarackos pezsgővel.
Na erre sem gondoltam, hogy ez valaha elfogy, jegyeztem meg köszöntőm közben, amit Áron egyetértő félmosollyal nyugtázott a nedűt kortyolvàn .
S miközben kezdett kiürülni a pohár után maga a Vívópalota, a teremben sokáig pattogott még a labda, így a fiatalok megúszták a takarítást, amit egyébként a Szabó szülőkkel remekül megoldottunk. Helyükre kerültek a zöld-sárga KVSE papagájok, majd bezárult 2016-ra az edzések helyszíne.
Már az estét vártuk jónéhányan mint ahogy a 2017-es évet is, hogy felszálljon a Zsivány Egyes  és velünk legyen az erő, mert egyek vagyunk az erővel!!!
Ez nem mese ez KVSE!
Boldog új évet kívánok mindenkinek!!!