2016. Felnőtt Országos Bajnokság

Nyolc év telt el a KVSE alapítása óta.

Hat éve kezdték a fiataljaink a versenyzést és mára gyermektől a felnőtt korosztályig dobogón állnak egyesületünk sportolói.

A felnőtt Bajnokság mindkét kard számában egészen a fináléig meneteltek legjobbjaink: a világklasszis Decsi Tamás és az ifjú tehetség Kern Bianka.

bia

Magabiztos győzelmeket arattak ellenfeleik felett a direkt ág küzdelmeiben.

A döntőben is remekül vívtak, Kern Bianka 6-2-re is vezetett Márton (MTK) ellen, míg Decsi Tamás 5-2-re Szatmári (VASAS) ellen, ám ellenfeleik is jól forgatták kardjukat.

tomi

A két ezüst szépen csillog, Bianka első nagy felnőtt sikere a lányoknál, míg Tamás ezúttal hetedszer lett második, még jó, hogy azért aranyérem is lapul a tarsolyban.

Lendületes vívásukat látva elmondhatjuk, övék a jövő. A tokiói olimpián akár mindketten képviselhetik a kertvárost. A felkészülésre marad idő, még Tokióig lehet néhányat aludni.

Baaken Matyi a kadet, Hegedűs Marci a junior korosztályban gyűjtött értékes pontokat 32 közé kerülésükkel.

Ezúttal az év legnagyobb hazai vívóversenye nem jelent évzárást. Minden korosztályban hátra vannak rangos nemzetközi megmérettetések.

A kadetek Eislingenbe, a juniorok Dormagenbe, a felnőttek pedig a távoli Cancunba GP versenyre utaznak. A következő hétvégén pedig Győrbe látogatnak a világ legjobb kardvívói.

Minden korosztályban érdekeltek a kertvárosi vívók, Baaken Mátyás (kadet), Hegedűs Marci (junior), Kern Bianka (junior) és Decsi Tamás vívóedző révén.

Az elmúlt években Decsi Tamás mellett már Kern Bianka is elkezdte korosztályában az éremgyűjtést a világversenyeken.

2017-ben Hegedűs Marci és Baaken Matyi is csatlakozhat, hogy a magyar válogatott tagjaként képviselje kerületi klubunkat.

Nincs itt mese, KVSE!!!

 2016. Vívó OB

 Férfi kard:

  1. Szatmári A.   VASAS
  2. Decsi T. KVSE
  3. Iliász N. VASAS
  4. Gémesi Cs. Gödöllő

Női kard:

  1. Márton A. MTK
  2. Kern B. KVSE
  3. Pusztai L. BVSC
  4. Bérczy D. BVSC